Over kleurchef | Contact | Tarieven | Help | Colorjinn | Voorwaarden

Algemeen
Registreren
Inloggen
Kleurkalibratie

De fotopagina
Algemeen
Een foto openen
Een foto verwijderen
Een foto printen

Een nieuwe foto uploaden/bestellen
Het uploaden van de foto
Het aanwijzen van de onderdelen
Opmerkingen en aanwijzingen
Het verzenden van de foto voor bewerking

Nieuwe kleuren aanbrengen
Algemeen
Het werkblad
Kleuren aanbrengen op de foto
Een foto bewaren
Een overzicht van de gebruikte kleuren

 

Algemeen

Registreren
Alvorens deze website te kunnen gebruiken dient u zich eerst te registreren. Het gebruik van de website is gratis, maar het voorbewerken van een foto om deze geschikt te maken voor gebruik is een betaalde dienst. Om het mogelijk te maken u als klant te bedienen vragen wij wat gegevens. U kunt zich registeren via de links op de homepage.
De gegevens worden uitsluitend gebruikt om met u te communiceren in het kader van kleurchef.nl. Ze worden niet ter beschikking gesteld aan andere partijen.

Inloggen
U logt in door middel van uw email adres en wachtwoord in het inlog vak rechts bovenin de homepage.

Kleurkalibratie
Kleurchef.nl is ontwikkeld volgens de normen van het ICC. Dat betekent dat de betrouwbaarheid van de kleuren gelijkwaardig is aan high-end applicaties zoals Photoshop. Wel is het noodzakelijk dat uw systeem wordt gekalibreerd. Afhankelijk van de kwaliteit van de kalibratie kunnen de kleuren zeer nauwkeurig worden afgebeeld.
Op calibrize.com is software beschikbaar waarmee u uw monitor kunt kalibreren. Die website biedt ook nadere informatie over het kalibreren van printers etc. Voor de fijnproevers: alle kleuren op kleurchef.nl worden afgebeeld in sRGB (D65, gamma 2.2)

 

De fotopagina

Algemeen
Na het inloggen komt u altijd terecht op uw persoonlijke fotopagina. Mits uw wachtwoord geheim blijft heeft niemand anders dan uzelf toegang tot deze pagina.
De fotopagina bestaat uit een kolom van foto's onder elkaar. Als u een foto inkleurt en dan kiest voor 'Bewaar als...' verschijnt de nieuwe versie rechts naast het origineel op uw fotopagina. Als u kiest voor 'Bewaar' wordt het origineel vervangen. U kunt een foto openen en weer opslaan zo vaak als u wilt. Dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de foto.

Een foto openen
U opent een foto door er op te klikken.

Een foto verwijderen
U verwijderd een foto door te klikken op 'wissen'. Let op: u kunt alleen foto's wissen die zijn 'bewaard als'. De originele foto's kunt u niet verwijderen. Om een originele foto te verwijderen kunt u een verzoek sturen aan support@kleurchef.nl

Een foto printen
Om een foto te printen opent u deze en kiest u 'Bewaar als...' U krijgt vervolgens de optie om de foto te downloaden naar uw eigen computer. Het gedownloade jpeg bestand kunt u op een normale manier printen

 

Een nieuwe foto uploaden/bestellen

Het uploaden van de foto
Uploaden betekent het verzenden van een foto van uw eigen computer naar onze server op het web. Dit is noodzakelijk als u een foto wilt laten bewerken. U kunt een foto uploaden door te klikken op 'Foto uploaden' in uw fotopagina. Na het uploaden verschijnt de foto in een speciale pagina op de website waar u de te bewerken delen aan kunt wijzen.

Het aanwijzen van de onderdelen
Rechts naast de foto verschijnen labels die u kunt verschuiven. Ieder label bevat een zwart bolletje die u kunt slepen naar een plaats op de foto die u aan wilt wijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld met het ene label alle deuren aanwijzen en met een ander label alle muren. U kunt per label zoveel delen aanwijzen als u wilt. Let wel dat alle onderdelen die aangewezen worden door een label allemaal dezelfde kleur zullen krijgen. Dus als u een label heeft waarmee u drie deuren aanwijst, krijgen alle drie de deuren altijd dezelfde kleur. Als u de deuren verschillende kleuren wilt geven dient u meerdere labels te gebruiken.
Standaard beschikt u over 7 labels. Dit is voor het overgrote deel van de foto's voldoende. Mocht u toch meer labels willen gebruiken dan kost dit € 2,50 per label extra. Klik op 'Extra label' om een extra label aan te maken.
Let wel dat u korte namen gebruikt voor de labels. Deze namen ziet u terug als een een overzicht opvraagt van de gebruikte kleuren. In het overzicht is geen ruimte voor lange namen, dus gebruik geen geen 'deur naast de schuur' maar wel 'keukendeur'.

Opmerkingen en aanwijzingen
Onder de foto vindt u een een wit veld waarin u opmerkingen een aanwijzingen kunt plaatsen.

Het verzenden van de foto voor bewerking
Als u klaar bent met de labels en de aanwijzingen kunt u de foto versturen. Het versturen van de foto geldt van uw kant als een bevestiging van opdracht. U ontvangt binnen 24 uur een bevestiging per email van onze kant met een factuur. De standaard verwerkingstijd is 4 werkdagen. Mocht u het sneller nodig hebben, zet dat dan bij de opmerkingen.
U dient de factuur te betalen alvorens de foto aan u wordt geleverd, tenzij anders met u overeen gekomen. Mocht u zich bedenken dan kunt u klikken op 'annuleer', dan bent u nog geen enkele verplichting aangegaan.
Na het verzenden van de foto wordt deze zichtbaar naast het icoon 'Foto uploaden' op uw fotopagina. Zo kunt u precies zien welke foto's in behandeling zijn.

 

Nieuwe kleuren aanbrengen

Algemeen
Om een bewerkte foto in te kleuren opent u de foto in uw fotopagina. De foto verschijnt tegen een grijze achtergrond. De grijze achtergrond is het werkblad waarop u de kleurstalen kunt plaatsen waarmee u werkt.

Het werkblad
U plaatst nieuwe kleuren op het werkblad met de optie 'Nieuwe kleur' in het menu. U kunt de kleuren naar iedere gewenste plaats slepen en ze ook tegen elkaar aanleggen om combinaties te beoordelen. Als u op een kleur klikt ziet u rechtsonder een icoontje met twee pijltjes. Als u hiermee sleept kunt u het kleurstaal groter of kleiner maken.

Kleuren aanbrengen op de foto
U brengt een kleur aan op een foto door de deze naar de foto te slepen en te laten vallen op het gewenste onderdeel. U kunt zo vaak kleuren veranderen als u wilt, de kwaliteit van de foto blijft altijd intact.

Een foto bewaren
U kunt een foto bewaren met de optie 'Bewaar' of 'Bewaar als...' met de optie 'Bewaar' wordt de huidige foto vervangen door de nieuwe versie. Met de optie 'Bewaar als...' bewaart u de foto als een nieuwe versie naast het origineel. De foto's worden online bewaard op de computers van kleurchef.nl, u heeft er geen omkijken naar. U kunt foto's ook downloaden (in de vorm van jpeg) om ze te gebruiken in een presentatie op uw eigen computer of om de foto's te printen.

Een overzicht van de gebruikte kleuren
Met de menu optie 'Overzicht' krijgt u een overzicht van de gebruikte kleuren. Rechtsboven in het venster ziet u een optie 'Tekstweergave' waarmee u het overzicht weergeeft als tekst. De tekst kunt u kopi

 
Colorjinn©2008